dimarts, 23 de desembre de 2008

Repetidors de TV3

Ja tenim de nou el “conflicte” lingüístic servit amb motiu de la clausura dels repetidors de TV3 i la multa que ha de pagar Acció Cultural per ser-ne la propietària. Tot per obra i gràcia del carcam que governa aquest país. Que ridículs que són i quina poca consideració cap a la gent que vol sintonitzar alguna tele que tinga trellat i que siga en la nostra llengua.

Al marge de consideracions tècniques, legals i altres “excuses de mal pagadors” que fan que els tribunals els donen la rao, i ho fan perquè han estat presentades les corresponents denúncies per part d'aquestos botiflers, torquemades i boicotejadors de la llengua, cal preguntar-se el motiu d'aquest constant afany en impedir l'entrada de les ones de TV3. I la resposta la coneguem tots, per la qual cosa no cal explicar-la.

Quan pense en quin país vivim, em fa vergonya. Tropells d'aquest genere i d'altres són propensos a fer-ne els nostres governants. I el més trist de tot és que quan ixes en defensa de la teua llengua, els tan abundants“filòlegs” iconoclastes i pertorbats lingüistes que se les donen de ser portadors dels “valors regionals” prorrompen en crits, alarits, insults i desqualificacions fent-te fora de la terra on has nascut i a la qual estimes d'allò més. Ah! I no ens ho perdem: la majoria de les voltes ho fan en castellà i si utilitzen el valencià, és un valencià bròfec.

Quin pecat hem comés per tindre per governants uns inquisidors que vigilen constantment la puresa “valenciana” i tot aquell que no opine com ells es titlat d'antivalencià i de no sé quantes coses més? Veges tu quin mal ens pot fer la TV3.

De vegades pense si no estaran tramant que l'espai deixat per la televisió catalana siga ocupat per la TV panotxa –amb tots els respectes- de la Regió de Múrcia i així ens arriben les perorates anti-Zapatero amb què sol obsequiar l'amiguet Valcárcel. Acabariem malalts de trasvassament entre Camps i el seu homònim murcià, però aprendriem panotxo i qui sap si es podria utilitzar en l'Educació per a la Ciutadania.

Demanar, per altra banda, la correspondència amb Canal 9 per a Catalunya, és lògic, però quan pense lo barroera que és la “nostra” televisió, preferesc que les ones no isquen de casa per allò de la vergonya aliena. I és que aquesta televisió és inexportable tal com és ara.

Bé, ja he dit el que pense i algú que em puga llegir i siga dels “altres” estarà aplicant-me tot allò que he dit abans. No m'importa i gràcies a la “meua gent” la nostra llengua no ha desaparegut, encara que, tristament, així ho semble, sobre tot si els nostres honorables segueixen amb actuacions com les que ens atorguen amb tanta freqüència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada