dimecres, 17 de desembre de 2008

Perquè no podem veure TV3?

Sr. Camps -millor dit, Campos, no siga que la gent pense que aquest cognom tinga un tufet català i emboliquem més l'assumpte- estem a l'era digital i mitjantçant les parabòliques podem veure les teles de mil països i en mil idiomes, perquè no ens deixa poder veure, escoltar i gaudir d'una TV en la nostra llengua? Ja sé que, segons vostés, els catalans ens volen fotre, ja sé que són imperialistes, ja sé que ens volen dominar i apoderar-se de tot el que és nostre, però tot i així, vull sentir-los, vull comprovar que la meua llengua no s'acaba en S.Rafel del Riu i que més enllà són dimonis els qui parlen, però els entenc com la mare que m'ha parit. No veu, Sr.Camps -perdó, Campos- que ens priva de la llibertat que tenim de triar el que volem veure i amb quina llengua escoltar-ho? No siga un nou "Francisco" que ens condemne a privar-nos de la nostra llengua, almenys la meua, la seua no ho sé, però ho supose. Permeta que les ones, encara que pèrfides, de la TV3 arriben als nostres ulls i a les nostres oïdes i tinguem moments de retrobament amb una llengua ben tractada allí, perquè el que és des d’ací, més valdria no escoltar-los. Ja sap, Sr. Camps -ui!, altra volta. Perdone, Sr.Campos- ací utilitzen un llenguatge molt dolent, com si es volguera desprestigiar i, conseqüentment, abandonar per ser massa vulgar i paregut al castellà. Perquè hem d'utilitzar una llengua que quasi com es diferencia del castellà? Abandonem-la i adoptem l'idioma que parlen a quasi tot Espanya i part de l'estranger.
Ja veu, crec que açò últim és el que vostés volen i li agrairia que ho digueren clarament. No vinguen dient-nos que són els defensors del més pur valencianisme utilitzant quatre frases fetes en moments determinats i ben estudiats.
Ja veu, molt honorable president; sols volem gaudir de la TV3, com gaudim amb la BBC o amb Al-Gezzira, per exemple. Però, sobre tot, volem gaudir d'escoltar la nostra llengua. Es un turment escoltar tanta i tanta brofegada lingüística, veure tants titolars de programes en valencià i després resulta que tots parlen en castellà i ja n’estem farts.
On estan aquells pocs periodistes, però que hi eren, que tenien un tractament correctíssim de la llengua? Supose que per no pensar com vostés els han defenestrat o guardat on ningú els puga escoltar.
Ah! I no em vinga amb excuses com les que diuen constantment que Zapatero en té la culpa. No són de rebut.

I per acabar, em fa la impressió, que el País Valencià està esdevenint una finca particular del seu partit que imposa els propis criteris i que tothom els ha de de seguir al peu de la lletra si no desitja ser tractat com un descastat que està fotent els que diuen ser “buenos valencianos

1 comentari:

  1. Hui tens gana de bronca, xicot. Què no veus l'harmonia i la concòrdia que l'esperit nadalenc ens està proporcionant? Deixa les baralles per a altres moments, home. ES NAVIDAD!

    ResponElimina