dilluns, 22 de desembre de 2008

El cap de Sant Antoni

La Felicitat, amb majúscula, pense que no existeix. Tanmateix, els moments de felicitat abunden perquè esdevenen molt fàcilment, sense buscar-los, sense que ens n'adonem. Són com estels que ens envolten i que sovint entropessem amb ells. Són aquells que ens fan exclamar: Que bé que m'ho he passat!

El concepte, però, de felicitat és relatiu i està en funció de la manera de ser de cada persona, dels seus interessos, dels seus objectius en la vida, de la conformitat amb allò que la vida presenta; en fi, depén de molts factors: psicològics, religiosos, ideològics, físics, etc. que fan que cadascú trobe aquests moments en situacions i circumstàncies molt diversos i diferents.

Aquest últim diumenge, vaig ensopegar amb una d'aquestes circumstàncies que et fan gaudir i sentir que els moments de felicitat existeixen, estan ahí i pots trobar-los sense buscar-los; tan sols has de fer el que hages de fer.El dia es presentava clar, diàfan, radiant en aquell indret tan conegut i visitat per tothom. La mar, amb eixe color blau que sols el veus a la Mediterrània, estava tranquil.la, sense ones produïdes pel vent que ací és tan habitual i que avuí no hi era. Petits vaixells esportius i de pesca lliscaven per la superfície marina que més bé semblava la massa aquàtica d'un immens estany. El poble amb les cases blanques acollint amb els seus braços el moll replé d'embarcacions recreatives. I, al fons, les altes serralades de La Marina que fan que la climatologia d'aquesta zona siga especial.

Tot açò era l'escenari que ens servia de marc per a un matí que no parava d'oferir-nos agradables moments de sorpresa, curiositat i observació del medi natural d'aquesta zona tan castigada pels forts i salobres vents procedents de la mar i que atorguen a la flora unes característiques especials. Tot i això, algunes plantes mostraven unes atapeïdes, acolorides i aromàtiques flos que servien de reclam per les recaptoses abelles que, absents de la nostra presència, anaven xuclant i xuclant el nèctar amb el que elaboren la nutritiva mel.


Així doncs, per viure moments de goig i felicitat no cal anar buscant elements i motius rars, estranys, escassos i difícils d'aconseguir; tan sols hem d'aprofitar els que la vida amb el seu esdevindre ens presenta. Gaudim cada moment perquè no hi ha més felicitat que la que s'hi viu.

Així doncs, per viure moments de goig i felicitat no cal anar buscant elements i motius rars, estranys, escassos i difícils d'aconseguir; tan sols hem d'aprofitar els que la vida amb el seu esdevindre ens presenta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada