diumenge, 30 de novembre de 2008

Rectifiquem?

Sembla ser que el conseller Font de Mora està decidit a instaurar l'educació plurilingüe. Em pareix molt bé; és més, abans hauria d'estar feta. Si porta endavant aquesta iniciativa, jo seré el primer en alegrar-me'n.

Aquesta idea ja la vam posar en pràctica molts centres escolars ja fa molts anys d'una manera quasi clandestina, al marge de l'oficialitat, cosa que feia mirar les autoritats cap un altre costat, encara que hi havia inspectors que no estaven per la tasca.

En una altra ocasió, vaig comentar que la introducció de l'anglés s'hauria de fer des dels primers anys de l'escolarització o abans i aplicant la immersió lingüística. Hem de tenir en compte que el cervell a eixes edats és capaç d'assolir tots els codis lingüístics que li presentem sense força dificultats. Així, les tres llengües serien apreses amb total naturalitat sense que se n'adonaren que estan aprenent tres idiomes. Ells van identificant coses amb diferents maneres de dir-les. A un xiquet no anem dient-li a cada moment el nom de les coses, sinó que és ell el que ho adquirix escoltant els majors dir, per exemple, la paraula taula, o a altres persones o en la TV dir mesa. De manera natural, va adquirint vocabulari i estructures de les diferents llengües. Que bé farien les televisions si presentaren els dibuixos animats en versió original; ens sorprendríem de veure com els xiquets serien capaços d'entendre tot el que diuen en altres idiomes.

Aquesta, doncs, és la forma d'actuar perquè els alumnes aprenguen una altra llengua. Aquella altra que volen a base d'estacar el clau per la cabota, no serveix; simplement és una bogeria, una manera d'entrebancar una altra matèria en la que les posicions polítiques s'atrinxeren en contra.

Ja vegem com la comunitat educativa n'està en contra i clama perquè el trellat s'instaure d'una vegada. De savis és rectificar, però com que no és qüestió de saviesa sinó de política, no sé com acabarà.

6 comentaris:

 1. Dues coses. El meu fill, que ara te 2 anys, va soltant moltes paraules en castellà i nigú li parla en castellà. Evidentment ho apren escoltant els dibuixos animats que estan quasi tots en castellà Perfectament podria apendre l'anglés.

  En segon lloc, Canal 9, es va girar d'esquena per a informar-nos de la gran manifestació per una educacií publica i de qualitat i per la deroga cia de donar EpC en anglès. No m'imagine si questa manifestació hagura segut a favor del transvassament de l'Ebre. S'ho imagineu uqe haguera passat?

  ResponElimina
 2. Si aquesta manifestació hagués estat en defensa del trasvassament, una setmana abans hauriem estat patint els comentaris sobre la preparació i una setmana després, ens haurien torturat en imatges detallades de la manifestació, amb proliferació de PhotosCamps i els seus acòlits tot ben adobat d'imatges de camps(no del presi)secs que en realitat corresponen a bancals abandonats pels seus propietaris i amb la veu planyidera dels corresponsals de C9 lamentant-se de què un tal Zapatero no ens vol, ens discrimina, ens ignora, etc.

  ResponElimina
 3. Ӏ alwaуѕ ѕpent my half an hοur tο read thiѕ wеbsіte's content daily along with a mug of coffee.
  Check out my blog post - Selektah New youth culture clothing brand

  ResponElimina
 4. I think a mug is too much coffee. A little cup would be better. hahaha

  ResponElimina
 5. Wow, inсrеdible blog layout! Hoω long have
  you been blogging foг? yоu make blogging look easy.
  The οverall look of your ѕite іs excellent, lеt alone the content!
  Here is my blog post :: Selektah blog reggae

  ResponElimina
 6. I would like to thank you for the efforts you have put in penning this website.
  I'm hoping to check out the same high-grade blog posts by you later on as
  well. In fact, your creative writing abilities has encouraged me
  to get my own, personal website now ;)

  Here is my site :: weight quick explore

  ResponElimina