dijous, 13 de novembre de 2008

Educació per a la Ciutadania

La BBC ha vingut per tal d'observar in situ la EpC en anglés. Les nostres autoritats autonòmiques estaran satisfetes per haver captat l'atenció de tan important medi de comunicació britànic. A mi em sembla que tot açò d'impartir l'assignatura de Ciutadania en una llengua diferent al castellà o al valencià és una cabuderia del conseller que ratlla en la paranoia. Si, com diuen ells, es tracta que l'alumnat aprenga l'anglés, no seria més convenient i molt més efectiu que s'introduïra de manera oficial i general la immersió lingüística en la etapa d'Infantil, és a dir, als 3 anys, quan es comença l'escolarització? Jo pense que sí, i ells, també, però eixa oposició salvatge i irracional cap al govern central els fa adoptar mesures que dificulten la impartició d'eixa matèria en condicions normals.

El nivell d'anglés amb que l'alumnat de Primària accedix a l'ESO és altament deficitari. Tan sols uns coneixements molt elementals que no van molt més enllà del "Hello, how are you?" són els que hi porten. I amb aquest bagatge poca cosa es pot fer. Siguem realistes i pensem per un moment com van a ser capaços d'entendre conceptes no tangibles si, inclús, en la llengua nativa, tenen la seua dificultat.

No valen protestes, no valen raonaments, no val el sentit comú. El més important de tot és l'oposició frontal per veure si es trau algun rèdit polític. I, mentrestant, l'alumnat perjudicat en la seua formació com a persones.

Vegent tot açò, el Sr.Font de Mora i el seu president el Sr.Camps, donen la impressió que esperen que el govern de S.M. The Queen els alce un monument en Trafalgar Square per l'aportació que fan a l'expansió i coneixement del British English

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada