dijous, 13 de novembre de 2008

Internet

Coses tan habituals avuí en dia com internet eren, tan sols fa uns pocs anys, coses de ciència ficció que véiem en les pel.lícules de Hollywood. Ens comunicàvem per telèfon, per correu postal i, com a forma molt avançada, per fax. Que lluny queda tot allò i alhora que prop. Les generacions joves no poden entendre sense dificultat que no existira internet a l'abast de tothom com ara. Als que tenim un bon grapat d'anys, aquestes noves tecnologies ens porten de cap; tant és així que la majoria desisteix de posar-se al dia i viu al marge de la tecnologia digital.

Jo he trobat en internet un camp obert al món i a la recerca de tot allò que vull conéixer. Compartisc fotos amb amics i familiars, utilitze els emails per comunicar-me amb gent i institucions, trobe persones de les quals feia molts anys que havia perdut la pista. En fi, és una eina tan útil, que ja no sabria viure sense ella.

Tots sabem que esta nova tecnologia, com tot, pot usar-se per a bé o per a mal. Cadascú farà ús d'ella segons la seua ètica personal, però ningú no negarà que, afortunadament, impera el bon criteri i l'ús que se'n fa és, en la seua majoria, apropiat.

Sens dubte, internet serà en el futur un d'eixos fets que serveixen perquè els historiadors separen les diferents èpoques en què divideixen la Història. Es diu que la Història comença quan apareix l'escriptura, però, com anomenaran l'època digital?

Estem, per posar un  exemple, com al segle XVI en què alguns vivien com en el medievo i altres eren persones renaixentistes. Actualment, podríem qualificar la gent com "digital" i "analògica" segons facen ús o no d'internet. I tot just estem en els inicis. Si en 15 o 20 anys, aquesta tecnologia ha avançat tant, que no farà en altre període igual de temps? Aplicant la frase popular, "feredat em fa de pensar-ho".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada